Reem och Felicia

Reem Alhallak och Felicia Winberg är språkvänner sedan några månader tillbaka och har blivit mycket goda vänner. 
- Jag ville lära känna det nya landet, säger Reem om varför hon ville ha en språkvän. Jag är nyfiken på traditioner, på lagar och regler och jag ville praktisera det svenska språket.
- Jag ville bli språkvän för att det lät jättespännande, säger Felicia. Ett bra sätt för integration. Alla känner ju alla i Olofström och jag tycker mycket om att möta nya människor, så det var en rolig ny grej för mig. 

Reem och Felicia träffas ofta. 
- Vi träffas någon gång i veckan. Oftast dricker vi kaffe, äter choklad och kollar på blödig romantisk film hemma hos varandra. Ibland promenerar vi. Någon gång har vi använt evenemangskortet för att gå på boxning och vi är i Kristianstad ibland och shoppar, men oftast ses vi hemma hos varandra.  

Reem är från Damaskus i Syrien, Felicia från Olofström och trots att de är uppvuxna i två olika världsdelar har det inte varit svårt att hitta gemensamhetspunkter. 
- Det har gett en vänskap, en ny person i sitt liv. Vi har mycket gemensamt för att vi båda är unga kvinnor i nästan samma ålder. Vi har alltid mycket att prata om. 

Senast uppdaterad: 17 oktober 2016