Arbetsmarknadsenhet

Arbetsmarknadsenhet

Arbetsmarknadsenheten är en kommunal verksamhet dit deltagarna blir anvisade från socialförvaltningen, arbetsförmedlingen, försäkringskassan eller arbetslivsresurs. I samarbete med Arbetsförmedlingen hanterar vi olika arbetsmarknadsprogram som till exempel offentligt skyddad anställning, särskilt anställningsstöd, praktik inom jobb- och utvecklingsgarantin och ungdomsgarantin.

Navigatorcentrum

Tanken med Navigatorcentrum är att samla alla myndigheter under ett och samma tak, istället för att de arbetssökande ska snurra runt systemet, snurrar systemet runt dem. De kan komma och få hjälp med att söka jobb, hitta studier, bli erbjuden utbildning och stöd i vardagen.

Vi finns på Östra Storgatan 18A i Olofström.

Telefon: 070-943 52 51

Samverkan Aktivering Motivering (SAM)

Projektet SAM ingår i FINSAM och är ett samarbetsprojekt mellan kommunerna i Blekinge samt arbetsförmedlingen, försäkringskassan och landstinget.

Syftet med SAM är att coacha ungdomar in på arbetsmarknaden eller ut i studier, förbereda för arbetslivet samt få en bättre livskvalité. Syftet är att stärka kunskap, självkänsla och motivation genom att skapa rätt förutsättningar för framtiden.

Målgruppen är unga vuxna (18–29 år) som står utanför arbetsmarknaden. Oavsett om du bara varit utan sysselsättning en längre tid, är sjukskriven eller har en lättare funktionsnedsättning är du välkommen att delta i projektet.

Projektet SAM erbjuder:

  • Förberedelser för arbetslivet.
  • Praktik
  • Friskvård
  • Föreläsningar
  • Studiebesök

Du kan delta i projektet genom vår gruppverksamhet under 12 veckor eller individuellt.

Vi coachar dig att stärka din självkänsla!

Kontaktperson: telefon  0454-930 53

BUS (Blekinges unga satsar)

Arbetscenter                                                                                                           

Arbetscenter hittar du på Toffelvägen 4, 293 33 Olofström.

Återbruket

Med anledning till rådande pandemi är Återbruket stängt tills vidare. Det går bra att lämna in saker samt boka tid för hämtning. 

Här kan du hitta alltifrån begagnade möbler, elektronik, vitvaror till husgeråd och byggmaterial. Du kan skänka begagnade saker som Återbruksboden hämtar hemma hos dig kostnadsfritt. Kravet är då att du bor inom Olofströms kommuns gränser och att sakerna är i acceptabelt skick. I ett förbrukningssamhälle jobbar Återbruksboden för att återanvända, en persons skräp kan vara någon annans skatt!

Vi finns på Topeliusvägen 1 i Olofström.
Öppettider: måndag–fredag 10.00–15.00 (lunchstängt 11.30–12.30)
Lördag-söndag Stängt
Telefon: 0454-936 20 

Handledare: telefon: 0454-937 82

Syservice

Syservice är en verksamhet där man i lugn och ro får växa som människa. Vi lagar kläder, syr och lägger upp gardiner, byter dragkedjor, syr nya saker som väskor, förkläden och kuddar med mera.

Handledare: telefon: 0454-935 02

Skaparverkstad

Här målar, virkar, stickar, gjuter vi och vi gör även jul- och påskpynt.

Handledare: telefon: 0454-935 02

Bilvården 

Här tvättas kommunens alla leasingbilar samt arbetscenters egna fordon, tvätt sker på ett miljövänligt sätt och godkänd oljeavskiljare finns i tvätthallen.

Handledare: telefon: 070-943 55 06

Transport

Kör all mat från kommunens centralkök ut till samtliga skolor, dagis, äldreomsorg samt är behjälpliga med transporter till och från återbruket.

Snickeriet

Här tillverkar vi allt ifrån bänkbord till fågelholkar, verksamheten har fokus på språkpraktik för nyanlända.

Handledare: telefon: 072-179 00 14

Internservice

Internservice till kommunen i smått och stort. Vi sköter städning av rastplatser och kommunens badplatser. Diverse reparations-, målnings- och snickeriarbeten på kommunens vindskydd, landsbygdsstationer och kretsstationer. I mån av tid och personal hjälper vi även pensionärer som bor i kommunen.

Handledare: telefon: 0454-937 75

Trädgårdshjälp

Arbetscenter på toffelvägen erbjuder via sin arbetsträning trädgårdshjälp. Vi klipper gräs och buskar, gör planteringar och röjer. Eller hämtar vi bara redan klippt trädgårdsavfall. Vi kan göra det mesta.

Denna hjälp utförs i mån av tid och resurser som varierar över tid. Vi gör dock alltid vårt bästa!

Handledare: telefon: 0454-935 64

Vedbacken

Framtagning av ved till främst Blekingeleden och Kanotleden, vi sköter allt från trädfällning till uppsågning, klyvning och packning.
Därefter transporterar vi ut veden till vandringslederna.  

Handledare 0454-937 75

Vitvarudemonteringen

Demontering, sortering och återvinning av vitvaror och småelektronik. I mån av tid och personal även hämtning av uttjänta vitvaror och småelektronik. Vi delar och separerar på samtliga material som sedan återvinns. 

Handledare 0454-937 75

Brännaregårdens café

Här lagar man dagens lunch, bakar kakor och gör smörgåstårtor på beställning.

Handledare 0454-932 04

Nordenbergsskolans café

Här gör vi smörgåsar, sallader och olika bakverk för intern försäljning.

Handledare 0454-932 04

Senast uppdaterad: 25 november 2020