Kost och måltider

Om du inte klarar att laga din egen mat på grund av till exempel sjukdom, så kan du få huvudmålet levererat hem till dig. 

Centralköket på Ekrydsplan lagar måltiderna som serveras till dig i särskilt boende, medan du som bor i ordinärt boende får hemkyld mat. 

Ordinärt boende

Om du behöver hjälp med att få huvudmålet lagat när du bor hemma så levereras kyld i stället för varmhållen mat i portionsförpackningar. Kyld mat som sedan värms upp är en bra metod för att behålla alla näringsämnen i maten.

Under en 7-dagars period har du 14 rätter att välja mellan. Du väljer själv vid vilken tidpunkt du önskar äta.

Den kylda maten levereras varje vecka av undersköterskor och maten har en hållbarhet som sträcker sig längre än den period den avser. Personalen som levererar maten går igenom om det finns mat kvar innan ny mat sätts in i kylen. Om du behöver hjälp med värmning av maten så får du det av hemtjänstpersonal. Maten serveras då på tallrik. Det gör att matportionerna kan se olika ut när de serveras och äts.

Särskilt boende

Här ingår helkost vilket innebär att du har alla måltider. Din måltid kan du äta i din lägenhet eller i gemensamhetsutrymme/matsal.

Senast uppdaterad: 26 oktober 2020