Parker och miljöer

Parker och miljöer

I centrala Olofström möts tre åar – Holjeån, Snöflebodaån och Vilshultsån – som erbjuder promenadstråk längs med vattnet. Olofström har en vacker och levande centrummiljö där vi varje år pyntar våra parker, gator och torg med blomsteruppsättningar och höst- och vinterdekorationer. 

Mitt i centrum, vid Holjeån, ligger Aniaraparken med blomsterrabatter, damm och flera skulpturer av konstnären Carl Eldh, i Olofström har vi även Stureparken och Holje Park. I våra andra orter finns parker och grönområden som tillsammans med vår vackra natur ger fina miljöer att vara i. 

Tappers smakträdgård

Vid miljön runt vårt utegym vid Storlekplatsen finns Tappers smakträdgård. Smakträdgården är en lekfull och pedagogisk smakträdgård mitt i centrum där du kan smaka på olika bär och frukter. 

Citybryggan

För att utveckla vårt centrum har vi byggt en Citybrygga som ligger intill Storlekplatsen. Bryggan har utsikt mot Aniaraparken och har gott om sittplatser samt bord för att kunna fika och njuta av kvällssolen som skiner över bryggan. På sommaren kan du även passa på att ligga på solstolarna som finns där.

Senast uppdaterad: 14 februari 2019